بیماریهای قلبی یکی از بیماریهای نادر در کودکان است. این بیماری در نوزادان و کودکان ممکن است زمینه های ژنتیکی داشته باشد. در واقع در بین هر ۱۰۰ زن باردار یک کودک بطور مادرزادی به این بیماری مبتلا می شود که در صورت تشخیص به موقع قابل درمان است. طبق آمار منتشر شده ، حدود نیمی از بیماری های قلبی ارثی است و کودکان دارای سابقه فامیلی اختلالات قلبی مادرزادی یا ژنتیکی و نیز نوزادانی که در فامیل خود سندرومهای مرتبط با بیماریهای قلبی دارند در معرض خطر این گونه اختلالات قرار میگیرند.
.
۵ نشانه بیماری قلبی در کودکان:
با اینکه علائم و نشانه های بیماری قلبی زیاد ند ولی ما در ادامه برخی از مهم ترین آنها را به شما بیان می کنیم. در بیشتر موارد تعداد زیادی از نوزادانی که بیماری مادرزادی قلبی دارند در بدو تولد ممکن است هیچگونه علامت بالینی نداشته باشند و فقط واجد صدای غیرطبیعی قلب باشند، ولی در تعدادی دیگر کبودی که در اغلب موارد با افزایش سن بیمار شدت آن افزایش پیدا میکند از علائم نوزادان دارای بیماری قلبی محسوب میشود.
◉ بهترین روش تشخیص بیماری های قلبی در سنین نوزادی توجه به لب ها و زیر ناخن کودکان است که اگر این دو ناحیه حالت کبودی داشته باشد ممکن است نوزاد به بیماری قلبی مبتلا شده باشد.همچنین عرق کردن از دیگر علایم است و البته کودکان به طور طبیعی زیاد عرق میکنند.
◉ یکی دیگر از نشانههای ابتلا به بیماریهای قلبی عفونتهای مکرر ریوی است،
◉ هم چنین بزرگی کبد در بیماریهایی که منجر به نارسایی قلب میشوند نیز از علایم ابتلا به بیماریهای قلبی است.
◉ در کودکان بزرگتر علایم ابتلا به بیماریهای قلبی متفاوت است،برای نمونه در زمان بازی با هم سن و سالان زود خسته میشود که این نشانه میتواند یک علامت بیماری قلبی باشد.
◉ یکی دیگر از علایم بیماری مادرزادی قلب در شیرخواران تنگی نفس یا افزایش تعداد تنفس میباشد که معمولا در زمان تغذیه تعداد تنفس افزایش بیشتری پیدا میکند. البته نوزادان به طور طبیعی نفسشان تند است اما در صورتی که تعداد تنفسشان بیشتر از ۵۰ تا ۶۰ بار در دقیقه است و قبلشان تندتر میزند نشان دهنده بیماری قلبی در کودک است. البته به این معنا نیست که تنها با تندی نفس کودک به بیماری قلبی مبتلا شده است بلکه ممکن است این علایم علت بیماریهای دیگری نیز باشد. و یا اگر در موقعی که کودک شیر میخورد خسته شود و مرتب سینه مادر را از دهانش خارج کند تا نفس بگیرد و به جای اینکه همانند یک کودک نرمال در عرض ۱۰ دقیقه شیر بخورد ۴۰ طول می کشد تا شیر بخوردند می تواند از علایم دیگر ابتلا به بیماری های قلبی باشد.
توجه : وجود یکی از علائم بالا به تنهایی نمی تواند خبر از وجود بیماری قلبی در کودک دهد ، همانطور که نبودن هیچکدام از علایم فوق در یک کودک به ظاهر سالم نمی تواند رد کننده بیماری قلبی باشد.
.
منابع :
.https://bestkid.ir